Isolatie

Isolatie

Waarom isoleren?

Isoleren heeft direct veel voordelen: besparen op uw energiekosten, een hoger wooncomfort en u verlaagt de 
CO2-uitstoot en dat is weer goed voor het milieu. De meeste woningen die gebouwd zijn tussen 1920 -1980 zijn niet of slecht geïsoleerd. Bij woningen die gebouwd zijn in deze periode is isoleren een goede maatregel om de energielasten direct te verlagen. Isoleren vergt een relatief kleine investering vergeleken met andere verduurzamingsmaatregelen. Daarom is dit een logische eerste stap om te zetten als u wilt beginnen met energie besparen en verduurzamen.

Spouwmuurisolatie

Spouwmuurisolatie is de meest voorkomende manier van isoleren en is een simpele maatregel om toe te passen. Een spouwmuur bestaat uit een binnenmuur en een buitenmuur. Daartussen zit een loze ruimte:
dit is de spouw. De spouwmuur is perfect om te vullen met isolatiemateriaal.

Spouwmuurisolatie kan binnen een dag bij een woning worden aangebracht en is een slimme investering. Bij een gemiddelde woning is de investering nog geen € 2.000,- maar bespaart u jaarlijks meer dan € 500,- . Dit betekent een terugverdientijd van minder dan 4 jaar.

 

Voordelen spouwmuurisolatie

  •   (hele) snelle terugverdientijd
  •   Hoge besparing op terugverdientijd
  •   In een dag geregeld
  • ✔  Hogere woningwaarde

 

Indicatieve besparingen

Spouwmuurisolatie

Investering € 1500,- – 2200,-
Besparing € 450,- - € 690,- per jaar
Terugverdientijd 3 – 5 jaar
Rendement 9 – 11%

Vloer en bodem isolatie

Vloeren bodem isolatie geven extra comfort, doordat er weinig tot geen kou meer optrekt vanaf de vloer. Als u in de wintermaanden last heeft van koude voeten, dan zult u na de isolatie merken dat dit (grotendeels) verleden tijd is. Door de vloer of de bodem te isoleren, bespaart u daarnaast ook direct op uw energiekosten. De gemiddelde eenmalige investering voor vloerisolatie is € 1500,- en kan een besparing opleveren van € 210,- per jaar. De terugverdientijd is gemiddeld 9 jaar. Bij bodemisolatie wordt de bodem bedekt met isolatiemateriaal. Voor vloerisolatie geldt dat het isolatiemateriaal aan de onderzijde van de vloer wordt aangebracht. Beide klussen zijn binnen een dag klaar.

 

Voordelen vloer en bodemisolatie

  • ✔  Goede investering
  •   Warmere vloer
  •   Meer comfort in de woning
  •   Lager btw tarief op arbeid

 

 

Vloer en bodemisolatie

Investering € 1200,- - € 2800,-
Besparing € 125,- - € 300,- per jaar
Terugverdientijd 6 - 11 jaar
Rendement 5,3% - 8%

Dakisolatie

Een andere vorm van (na)isoleren is dakisolatie. Het dak kan zowel vanuit binnen als van buiten geïsoleerd worden. Ook kunt u kiezen op welke manier de binnenkant afgewerkt wordt. Als u voor uw situatie wilt weten wat er mogelijk is vul dan onderstaand formulier in en we nemen contact met u op.

Subsidies

Voor woningeigenaren zijn er diverse aantrekkelijke subsidies beschikbaar. De aard en de omvang van de subsidies wijzigen met enige regelmaat. Onze adviseur legt u graag alles uit omtrent subsidies en welke besparingsvormen het beste zijn voor uw woning.

Snel informatie of een offerte aanvragen

Openingstijden

Maandag t/m Vrijdag
08:00 - 17:00
© Van Aken Installaties BV 2024 - Alle rechten voorbehouden - Instalweb.nl