Nieuws

Gotink Totaalinstallateur neemt Installatiebedrijf Van Haaster-Kuiper te Ulft over!

Gotink Totaalinstallateur neemt Installatiebedrijf Van Haaster-Kuiper te Ulft over!

HENGELO/ULFT – Het bedrijf Gotink Installatie uit Hengelo is de nieuwe eigenaar van het Ulftse installatiebedrijf Van Haaster-Kuiper. Zowel eigenaar Pim Kuiper als de vijf personeelsleden treden in dienst bij het Hengelose bedrijf. Gotink zet dit bedrijf voort op de huidige locatie aan de Debbeshoek in Ulft en krijgt hiermee een tweede vestiging, naast de hoofdvestiging aan de Molenenk in Hengelo.

Directeur Harald Gotink was al langere tijd op zoek naar een aanvulling voor zijn bedrijf, dat op dit moment twintig werknemers telt. Daar komt nu dus een vijftal bij. "Hierdoor maken we een stap voorwaarts om onze service nog verder te kunnen verbeteren", vertelt de directeur. "Daarnaast zien wij de regio Ulft als een gebied met veel potentie."

Gotink Installatie is actief in de hele regio en realiseert alle soorten installaties; van gas, water en centrale verwarming tot aan elektra, airconditioning en duurzame installaties. Dat gebeurt op kleine schaal voor particulieren, maar ook in grotere projecten bij bijvoorbeeld kantoorpanden, scholen, nieuwbouwprojecten of zorginstellingen. In Hengelo beschikt het bedrijf daarnaast over een eigen showroom met een breed assortiment aan sanitair en tegels.

Waar de vakmensen in hun busjes vooral veel op pad zijn, is in de showroom alles te vinden op het gebied van wellness en comfort. Mensen kunnen hier langskomen om hun complete badkamer samen te stellen. Daarnaast is er een installatieshop met een afhaalbalie, speciaal voor de handige klusser of doe-het-zelver. Achterin het pand bevindt zich het magazijn, waar de benodigdheden voor de verschillende klussen dagelijks klaarliggen.

Ook in Ulft is er een winkel met sanitair en een doe-het-zelf-afdeling te vinden. Van Haaster-Kuiper is een familiebedrijf met een lange geschiedenis. Theo van Haaster was in 1950 de oprichter. Gerrie Kuiper was aanvankelijk één van de werknemers, maar nam het bedrijf nu zo'n dertig jaar geleden over. Dit jaar overleed hij. Zijn zoon Pim zette de zaak voort, maar mistte na het wegvallen van zijn vader iemand om mee te sparren.
Hij ging daarom op zoek naar een andere partij en vond die in het Hengelose bedrijf. "We hebben flink wat raakvlakken", stelt Kuiper. "Daarnaast hebben ze daar een calculator, een werkvoorbereider en een tekenaar op kantoor zitten. Dat is wat mijn vader bij ons altijd deed en wat we hier nu echt missen. Het werk bij particulieren zullen we grotendeels zelf blijven doen. Vooral bij grotere projectmatige klussen kunnen we elkaar aanvullen."

In Ulft blijft de dagelijkse leiding in handen van Kuiper. Hij blijft hier ook het eerste aanspreekpunt. "Voor de klanten verandert er dus niets", zegt ook Gotink. Wel zal de huisstijl worden aangepast. De blauw-witte kleuren van het Hengelose bedrijf komen straks ook bij Van Haaster-Kuiper op de gevel en op de busjes terug.

Harald Gotink runt zijn bedrijf sinds 2000. Vanaf 2007 is het installatiebedrijf gevestigd in het huidige pand aan de Molenenk. De onderneming heeft zich door de jaren heen flink ontwikkeld en de directeur wil dit graag doorzetten, iets dat met het oog op alle vernieuwingen op het gebied van duurzaamheid ook noodzakelijk is. "Het staat nooit stil", zegt hij. "Dat maakt ons werk heel uitdagend."

Door Luuk Stam​


Laatste nieuws

Laatste brochure

Vacature loodgieter / cv-monteur

Vacature loodgieter / cv-monteur

Van Aken Installaties zoekt een ervaren loodgieter / cv-monteur Van Aken Installaties is onderdeel van de RBN...
Vanaf 2022 aanvullende subsidie voor hybride warmtepomp

Vanaf 2022 aanvullende subsidie voor hybride warmtepomp

De overheid creëert steeds meer maatregelen om consumenten en bedrijven te stimuleren tot het investeren in...
Nefit Bosch Cashback actie

Nefit Bosch Cashback actie

Een groene held worden? Makkelijker dan je denkt! Zonder gas, met gas of hybride. Eenvoudig gas besparen,...
De nieuwe Sanitiem brochure is verschenen!
Brochure

De nieuwe Sanitiem brochure is verschenen!

De nieuwe Sanitiem brochure is verschenen!  Bekijk hier de brochure met de nieuwste acties, aanbiedingen en...

Snel informatie of een offerte aanvragen

Openingstijden

Maandag t/m Vrijdag
08:00 - 17:00
© Van Aken Installaties BV 2024 - Alle rechten voorbehouden - Instalweb.nl